חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 170867/05

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
170867-05,169042-05
13.7.2006
בפני :
הרשם אמיר צ'כנוביץ

- נגד -
:
כהן מירה
:
בולונדי דני
החלטה

המבקשת הגישה במסגרת תיק הוצל"פ 0140674057, בקשת התנגדות לביצוע שיק על סך של 25,000 ש"ח, ז.פ. 6/4/05, אשר נמשך על ידי המבקשת לפקודת המשיב (בש"א 169042/05).

המבקשת הגישה במסגרת תיק הוצל"פ 0145762056, בקשת התנגדות לביצוע  שני שיקים על סך של 25,000 ש"ח, כל שיק, ז.פ.6/5/05, 4/5/05, אשר נמשכו על ידי המבקשת לפקודת המשיב (בש"א170867/05) .

על פי החלטת כבוד השופטת שושנה אלמגור, סגנית נשיא, מיום 2/11/05, אוחד הדיון בשני התיקים הנ"ל בפני מוטב זה.

ביום 30/1/06, התקיים דיון בבקשות, המבקשת נחקרה חקירה נגדית על תצהירה, והצדדים הגישו סיכומים בכתב.

טענות המבקשת:

1.השיקים נשוא בקשות ההתנגדות הינם שלושה שיקים  מתוך סדרה של ארבעה שיקים שנמשכו   על ידי המבקשת במסגרת חוב בגין הלוואה חוץ בנקאית שניתנה למבקשת "בשוק האפור".

2.המבקשת משכה בגין הלוואה האמורה לפקודת המשיב ארבעה שיקים על סך של 25,000 ש"ח כל שיק, סה"כ  100,000 ש"ח, אשר שלושה מהם הינם השיקים נשוא ההתנגדויות.

3.קרן החוב בגין ההלוואה שניתנה למבקשת על ידי המשיב הינה בסך של 40,000 ש"ח, כאשר המבקשת אולצה על ידי המשיב לשלם לו ריבית  בסך של 60,000 ש"ח, שהינה ריבית בלתי חוקית על פי חוק להסדרת הלוואות חוץ בנקאיות.

4. המבקשת אולצה על ידי המשיב לשלם ריבית בסך של 60,000 ש"ח, וזאת תחת אמצעי לחץ ואיומים שהפעיל כנגדה המשיב.

5.הריבית אשר נגבתה על ידי המשיב בגין ההלוואה הינה ריבית בלתי חוקית על פי חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות.

6.המשיב שהינו מלווה בשוק האפור לא עמד בתנאי החוק להסדרת הלוואת חוץ בנקאיות, לא נחתם הסכם הלוואה בכתב, לא פורטו תנאי ההלוואה, לא צויינו שיעורי הריבית מכוחם יש להחזיר ההלוואה.

7.השיק על סך של 25,000 ש"ח, (שיק מס' 0527 ז.פ. 6/4/05), אשר בגינו הוגשה ההתנגדות במסגרת בש"א 169042/05, נפרע על ידי המבקשת במלואו, ואין המבקשת חייבת בגינו למשיב דבר.

המבקשת טוענת כי שילמה למשיב סכומים העולים בהרבה על הסכום הנתבע ממנה בגין השיק הנ"ל.

8.המבקשת לא קיבלה בגין תשלומים שביצעה לכיסוי החוב חשבונית מס כחוק. מס ערך מוסף ששולם לא הועבר לשלטונות המס, והמשיב חייב להשיב לה סכומים אלה.

דיון:

לאחר שעיינתי בבקשות ההתנגדות אשר הגישה המבקשת, שמעתי חקירתה הנגדית וכן סיכומי טענות הצדדים, אני סבור  כי דין בקשות  ההתנגדות להדחות וזאת מהנימוקים שלהלן:

המבקשת טוענת בבקשות ההתנגדות כי השיקים נשוא הבקשות נמשכו על ידה לפקודת המשיב  על חשבון החזר הלוואה חוץ בנקאית אשר ניתנה לה על ידי המשיב.

המבקשת טוענת כי קרן ההלוואה עמדה על 40,000 ש"ח בלבד, וכי חוייבה בגין קרן זו בריבית בלתי חוקית על פי חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, על סך 60,000 ש"ח.

על פי הוראת סעיף 15 (ב) (1) לחוק להסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, נקבע כי הוראות סעיפים 5 ו- 6 לאותו חוק לא יחולו על הלוואה שהסכום שקיבל הלווה בפועל עולה על 25,000 ש"ח, או כל סכום אחר שקבע שר המשפטים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>